Κεντρική Επαγγελματίες Επείγοντα Ειδησεογραφία Εκδηλώσεις Βιβλιοθήκη Gallery Αγορές Εργασία Ερωτήσεις Επικοινωνία
  Χλωρίδα - Πανίδα Πανίδα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Κείμενο:

ΑΓΟΡΕΣ
Παραδοσιακά Είδη Λαικής Τέχνης Παραδοσιακά Είδη Λαικής Τέχνης
Σαμαρίνα Γρεβενών Γρεβενά
Μοναδικό κατάστημα με παραδοσιακά είδη...
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
"Ο ΤΑΚΑΣ"
Πλατεία Αιμιλιανού 3 Γρεβενά
Η εμπειρία μας στο ψήσιμο είναι ξακουστή σε όλη την Ελλάδα


Πανίδα

Πλούσια είναι και η πανίδα της ευρύτερης περιοχής περιλαμβάνοντας μερικά είδης που θεωρούνται αρκετά σπάνια, όπως η Αρκούδα (Ursus arctos) η Βίδρα (Lυtra Lυtra) ο Λύγκας (Lynx Iynx), το αγριόγιδο (Rupicarpa rupicarpa). Επίσης συναντούνται αγριογούρουνα , λαγοί, ζαρκάδια, αγριόγατοι, λύκοι, ασβοί, κουνάβια κ.α.

Πλούσια είναι και η ορνιθοπανίδα με την παρουσία δέκα αρπακτικών ειδών και οκτώ ειδών δρυοκολάπτη. Στην περιοχή του Εθνικού δρυμού Πίνδου παρατηρήθηκε ένα ζευγάρι Βασιλαετών που είναι από τα πιο σπάνια πουλιά της Ευρώπης . Συνολικά συναντιούνται εκατόν είκοσι δύο (122) είδη πουλιών.

Μεγάλη είναι και η ερπετοπανίδα της περιοχής περιλαμβάνοντας είκοσι οκτώ (28) είδη ερπετών και αμφίβιων. Στα νερά των ρεμάτων και των ποταμών αναπτύσσεται πλουσια ιχθυοπανίδα που περιλαμβάνει δύο είδη πέστροφας , μπριάνες , κεφαλόπουλα κ.α.


image019b image021c image023b image025c

[ About ] - [ Contact ] - [ Site Map ] - [ Privacy Policy ] - [ Disclaimer ]

Η δράση χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) «Αγροτική Ανάπτυξη – Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου 2000 – 2006» - Άξονας 7 και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Προσανατολισμού και Εγγυήσεων – Τμήμα Προσανατολισμού.

Designed & Developed by: