Κεντρική Επαγγελματίες Ειδησεογραφία web camera samarinaΚάμερα Πλατεία web camera samarinaΚάμερα Κέντρο web camera samarinaΚάμερα Χωριόweather samarina Καιρός (κονσόλα) Επικοινωνία
  Σαμαρίνα Ιστορική Αναφορά
ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Κείμενο:

ΑΓΟΡΕΣ
Casa al casu Το σπίτι του τυριού
Casa al casu
Πλατεία Σαμαρινα
Κουκούλης Η Ωραία σαμαρίνα
Κουκούλης
Σαμαρίνα Γρεβενών Γρεβενά
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
Αφοι Παρλίτση Σαμαρίνα
Αφοι Παρλίτση
Σαμαρίνα Γρεβενών Γρεβενά
ΔΡΑΚΟΛΙΜΝΗ ΣΑΜΑΡΙΝΑΣ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΡΑΚΟΛΙΜΝΗ ΣΑΜΑΡΙΝΑΣ-ΜΟΥΣΕΙΟ
ΣΑΜΑΡΙΝΑ

 

Μιχάλης Πάσχος και Υιος Η Ωραία σαμαρίνα
Μιχάλης Πάσχος και Υιος
Σαμαρίνα Γρεβενών Γρεβενά
Παρλίτση Θωμαή Παρλίτση Θωμαή
Σαμαρίνα Γρεβενών Γρεβενά
Χώτος Σωτήριος Ο Μπαρμπαμιχάλης
Χώτος Σωτήριος
Σαμαρίνα Γρεβενών Γρεβενά

Ιστορική Αναφορά

Παραγωγή τυριούΠριν δημιουργηθεί ο συνοικισμός της Σαμαρίνας στη θέση που βρίσκεται σήμερα υπήρχαν διάφορες Κατούνες στις θέσεις Σκούρτζια, Παλίτα, Τσιούκα. Οι Κατούνες ήταν οικισμοί από διάφορες φάρες κτηνοτρόφων, που ήταν συσπειρωμένοι γύρω από τον ανώτατο άρχοντα, τον τσέλνιγκα.Ο μεγαλύτερος συνοικισμός βρισκόταν στο μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, όπου οι κάτοικοι του έμεναν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και δε μετοικούσαν το χειμώνα σε άλλα μέρη.

Η Σαμαρίνα όπως και τα άλλα βλαχοχώρια της Πίνδου, έχει επίσης τη δική της λαμπρή ιστορία, στους γνωστούς αγώνες και τις εξεγέρσεις της «Βλαχουριάς», στα μακρά χρόνια του πιο μακρινού παρελθόντος.


[ About ] - [ Contact ] - [ Site Map ] - [ Privacy Policy ] - [ Disclaimer ]

Η δράση χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) «Αγροτική Ανάπτυξη – Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου 2000 – 2006» - Άξονας 7 και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Προσανατολισμού και Εγγυήσεων – Τμήμα Προσανατολισμού.

Designed & Developed by: