Κεντρική Επαγγελματίες Επείγοντα Ειδησεογραφία Εκδηλώσεις Βιβλιοθήκη Gallery Αγορές Εργασία Ερωτήσεις Επικοινωνία
ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Κείμενο:

ΑΓΟΡΕΣ
Παραδοσιακά Είδη Λαικής Τέχνης Παραδοσιακά Είδη Λαικής Τέχνης
Σαμαρίνα Γρεβενών Γρεβενά
Μοναδικό κατάστημα με παραδοσιακά είδη...
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
"Ο ΤΑΚΑΣ"
Πλατεία Αιμιλιανού 3 Γρεβενά
Η εμπειρία μας στο ψήσιμο είναι ξακουστή σε όλη την Ελλάδα


ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΒΑΛΕΑ ΚΑΛΝΤΑ Ο Εθνικός Δρυμός Πίνδου βρίσκεται είκοσι χιλιόμετρα περίπου νότια του χωριού Περιβολίου και θεσμοθετήθηκε ως ο Εθνικός Δρυμός Πίνδου το έτος 1966 . Στα όρια του περικλείεται έκταση 69.000 στρεμμάτων . Από αυτή την έκταση τα 35.500 στρ. αποτελούν τον πυρήνα του Δρυμού και τα υπόλοιπα 35.500 στρ. αποτελούν την προστατευόμενη περιοχή γύρω από τον πυρήνα. Ο Δρυμός είναι γνωστός με το όνομα «Βάλια Κάλντα» και κατά το ορθότερο «Βάλεα Κάλντα» που στην βλάχικη διάλεκτο σημαίνει «ζεστή κοιλάδα» . Η κοιλάδα περικλείεται από τους γύρω ορεινούς όγκους της Βάλεα Κάλντα , Φλέγγα , Αυγό, Σταυρός κ.α Στον δρυμό θα συναντήσουμε τα ομορφότερα δάση Μαύρης Πεύκης , Οξυάς Λευκόδερμης Πεύκης ( Ρόμπολο) όπως και διάσπαρτα άτομα δασικής Πεύκης. Πολύ πλούσια είναι τόσο η χλωρίδα όσο και πανίδα της περιοχής. Βόρεια Πίνδος Η βλάστηση της Βόρειας Πίνδου είναι πλουσιότατη. Στα χαμηλότερα υψόμετρα συναντώνται μεσογειακά είδη θάμνων και δέντρων όπως η αριά, η κουμαριά και το πουρνάρι. Ψηλότερα, δάση με βελανιδιές. Πιο πάνω, δάση με οξιές και κωνοφόρα (μαυρόπευκα και έλατα). Κοντά στις κορυφές, δάση με ρόμπολα και εκτεταμένα υπαλπικά λιβάδια.
Στα χαμηλότερα υψόμετρα, στις πλαγιές των βουνών και στις κοιλάδες της Βόρειας Πίνδου, βρίσκεται απλωμένο ένα εκτεταμένο δίκτυο ορεινών οικισμών που περιλαμβάνει περισσότερα από εκατό χωριά και δύο κωμοπόλεις. Οι έξι κύριες ενότητες στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι οικισμοί της Β. Πίνδου είναι μοιρασμένοι σε τέσσερις Νομούς: στο Νομό Ιωαννίνων βρίσκεται το Ζαγόρι, η Κόνιτσα και τα χωριά της καθώς επίσης το Μέτσοβο με τα γύρω χωριά, στους Νομούς Γρεβενών και Κοζάνης βρίσκονται τα χωριά του Βοίου...
 
 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ   
Αγορά
Αγορά (1)
Διαμονή
Ενοικιαζόμενα Δωμάτια (2) , Ξενοδοχεία (3)
Διασκέδαση
Διασκέδαση (1)
 

ΔΙΑΜΟΝΗ
Valia Calda Hotel Valia Calda Hotel
Περιβόλι Γρεβενων Γρεβενά
Ανάμεσα στις βουνοκορφές της Β. Πίνδου...
Βάλια Νόστρα Βάλια Νόστρα
Σμίξη Γρεβενών Γρεβενά
...σας υποδέχεται φιλικά, σε ατμόσφαιρα σπιτική...
Σαλέ Βασιλίτσας Λιάτσης Σαλέ Βασιλίτσας Λιάτσης
Βασιλίτσα Γρεβενών Γρεβενά
Σαλέ που ξεχωρίζει...
Ημερολόγιο γεγονότων
για την εβδομάδα 26/07/2021 - 01/08/2021

Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις για την δεδομένη περίοδο
Αναζήτηση εργασίας
Κατηγορία επαγγέλματος
Υποκατηγορία επαγγέλματος

[ About ] - [ Contact ] - [ Site Map ] - [ Privacy Policy ] - [ Disclaimer ]

Η δράση χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) «Αγροτική Ανάπτυξη – Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου 2000 – 2006» - Άξονας 7 και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Προσανατολισμού και Εγγυήσεων – Τμήμα Προσανατολισμού.

Designed & Developed by: