Κεντρική Επαγγελματίες Ειδησεογραφία web camera samarinaΚάμερα Πλατεία web camera samarinaΚάμερα Κέντρο web camera samarinaΚάμερα Χωριόweather samarina Καιρός (κονσόλα) Επικοινωνία
 Home Page Ειδησεογραφία Γενικά
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΞεσήκωσε τη Λάρισα το Φεστιβάλ «Αστ. Καντώνιας» (eleftheria.gr)
Κυριακή 21 Απριλίου 2019, 22:54

Με πατινάδα και παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας ξεκίνησε χθες το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ «Αστέριος Καντώνιας» για να καταλήξει στην Κεντρική πλατεία της πόλης.

Εκεί εκατοντάδες θεατές απόλαυσαν το Λύκειο των Ελληνίδων της Λάρισας, το ιταλικό συγκρότημα Federico Angelica και τα χορευτικά τμήματα του Συνδέσμου Σαμαριναίων Λάρισας. Σε σύντομο χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας μίλησε για τον πολιτισμό που είναι η νίκη έναντι της λήθης, κάτι που επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο οι δύο πόλεις που μετά από 40 χρόνια από το γεγονός που τους σημάδεψε, ο πολιτισμός εξακολουθεί να τους συνδέει. Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης αναφέρθηκε στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα που οδήγησε στον θάνατο 7 νέους ανθρώπους από την πόλη της Ιταλίας Αβιάνο, αλλά και τους άρρηκτους δεσμούς που ενώνουν τις δύο πόλεις έκτοτε, δεσμοί που έχουν βάση την αλληλεγγύη και την ανιδιοτέλεια. Επίσης έκανε λόγο και για την αδελφοποίηση Λάρισας και Αβιάνο που θα γίνει το καλοκαίρι στην ιταλική πόλη. Η πρόεδρος του Συλλόγου Σαμαριναίων Λάρισας, που ήταν και ο διοργανωτής Σύλλογος, κ. Γεωργία Αβέλα, τόνισε ανάμεσα σε άλλα ότι «το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Αστέριος Καντώνιας» έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο Αστέριο Καντώνια και την οικογένειά του, οι οποίοι προσέφεραν και εξακολουθούν να προσφέρουν τα μέγιστα στην πόλη της Λάρισας και ιδιαίτερα στον Σύνδεσμο Σαμαριναίων Λάρισας και Περιχώρων «η Αγία Παρασκευή», του οποίου διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος. …Ο πολιτισμός, ως αγωγή ψυχής, δεν έχει σύνορα. Ενώνει τους λαούς καθώς χτίζει γέφυρες και προωθεί τη φιλία και τη συνεργασία». Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος του Αβιάνο Illario de Marco Zompit, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων κ. Δημήτρης Τάχος, η υποψήφια δήμαρχος κ. Ρένα Καραλαριώτου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Δήμητρης Παπαποστόλου, δημοτικοί σύμβουλοι και πάρα πολύς κόσμος.

*Εξάλλου, αύριο Μ. Δευτέρα στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, από τις 9 το πρωί έως 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, του Ερυθρού Σταυρού και της Τοπικής Κοινότητας Σαμαρίνας.

 

eleftheria.gr
Home Page
Εκτυπώσιμη μορφή Αποστολή σε φίλο Σχολιασμός άρθρου
Το άρθρο αυτό δεν έχει σχολιαστεί από κανέναν επισκέπτη
[ About ] - [ Contact ] - [ Site Map ] - [ Privacy Policy ] - [ Disclaimer ]

Η δράση χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) «Αγροτική Ανάπτυξη – Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου 2000 – 2006» - Άξονας 7 και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Προσανατολισμού και Εγγυήσεων – Τμήμα Προσανατολισμού.

Designed & Developed by: