Κεντρική Επαγγελματίες Ειδησεογραφία web camera samarinaΚάμερα Πλατεία web camera samarinaΚάμερα Κέντρο web camera samarinaΚάμερα Χωριόweather samarina Καιρός (κονσόλα) Επικοινωνία
 Home Page Ειδησεογραφία Γενικά
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΝ.Παζαϊτη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Νέα μέθοδος αποκατάστασης μαστού μετά από μαστεκτομή(Μερος 1ο)
Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020, 17:50

 Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει στρέψει τα βλέμματα τόσο της ιατρικής κοινότητας όσο και του γενικού κοινού στην αντιμετώπιση της νόσου covid 19, στην εύρεση θεραπείας και εμβολίου. Όμως, ο νέος κορονοϊός δεν είναι το μοναδικό ζήτημα υγείας στον κόσμο. Και η επιστήμη έχει ευθύνη να προάγει την υγεία σε κάθε μέτωπο, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Νατάσα Παζαϊτη, MD, PhD, FEBS, Γενική Χειρουργός -Ειδική Χειρουργός Μαστού, Ειδική στην Ογκολογική και Επανορθωτική Χειρουργική του Μαστού,  με αφορμή τον Οκτώβριο ο οποίος έχει καθιερωθεί διεθνώς ως μήνας ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και πρόληψης του καρκίνου του μαστού. "Ένας καρκίνος που παραμονεύει τις ζωές των ανυποψίαστων γυναικών, αποτελώντας την 2η αιτία θανάτου από καρκίνο", τονίζει η κ. Παζαϊτη. Σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και την πρώιμη διάγνωση, αναλύει τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα για τον καρκίνο του μαστού, καθώς και για την νέα "επαναστατική" μέθοδο στην αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή με το ειδικό πλέγμα «τσέπη-στηθόδεσμος» (TiLOOP Bra Pocket). Υπογραμμίζει ότι "η επιστήμη προσφέρει σήμερα στις γυναίκες που νοσούν από καρκίνο όλα τα εφόδια για να τον πολεμήσουν και να τον νικήσουν".

   Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

   Ερ: Είναι πάντα ο καρκίνος του μαστού θανατηφόρος;

   Απ:  Αν και ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες, η πρώιμη διάγνωση, η έγκαιρη και κατάλληλη θεραπεία μπορούν να οδηγήσουν σε πλήρη ίαση. Τα τελευταία χρόνια έγιναν πραγματικά άλματα τόσο στις απεικονιστικές τεχνικές για την πρώιμη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού, όσο και στις θεραπευτικές μεθόδους. Τα σύγχρονα φάρμακα και οι μοριακά στοχευμένες θεραπείες κατάφεραν να μειώσουν σημαντικά τη θνητότητα των γυναικών προσφέροντας μακρά επιβίωση και άριστη ποιότητα ζωής. Καθώς ο καρκίνος του μαστού που διαγιγνώσκεται σε πρώιμο στάδιο θεραπεύεται πλήρως και δεν απειλεί την ζωή των γυναικών, μέλημα μας είναι να προσφέρουμε χειρουργική θεραπεία που θα εξασφαλίζει όχι μόνο ογκολογική ασφάλεια, αλλά και άριστο αισθητικό αποτέλεσμα διαφυλάττοντας την εικόνα του μαστού, αλλά και μερικές φορές διορθώνοντας την.

   Ερ: Είναι πάντα απαραίτητη η μαστεκτομή ως χειρουργική θεραπεία;

   Απ: Ο πρώιμος καρκίνος του μαστού είναι ο καρκίνος που η διάγνωσή του γίνεται σε πρώιμο στάδιο. Πρόκειται δηλαδή για ένα ογκίδιο πολύ μικρού μεγέθους. Η καταλληλότερη χειρουργική θεραπεία σε έναν πρώιμο καρκίνο του μαστού είναι η ογκεκτομή, που σημαίνει την αφαίρεση του όγκου με καθαρά από καρκινικά κύτταρα όρια και τη διατήρηση του υπόλοιπου μαστού. Όταν ο μαστός είναι μικρός η απλή ογκοπλαστική δεν μπορεί να αποκαταστήσει πλήρως  τον όγκο του μαστού. Κι επειδή μετά από ογκεκτομή σχεδόν πάντα ακολουθεί ακτινοθεραπεία το δέρμα γίνεται σκληρό, ανελαστικό και άκαμπτο, επιδρώντας αρνητικά στο αισθητικό αποτέλεσμα. Οι σύγχρονες πλέον τεχνικές αποκατάστασης μαστού τοποθετούν πια την μαστεκτομή πολύ υψηλά στις προτιμήσεις των γυναικών. Πολλές νέες γυναίκες επιλέγουν την μαστεκτομή ως τη ριζικότερη τοπική θεραπεία του καρκίνου, καθώς μειώνεται η πιθανότητα τοπικής υποτροπής και, επιπλέον, αποφεύγεται -στις περισσότερες περιπτώσεις- η ακτινοθεραπεία.

Home Page
Εκτυπώσιμη μορφή Αποστολή σε φίλο Σχολιασμός άρθρου
Το άρθρο αυτό δεν έχει σχολιαστεί από κανέναν επισκέπτη
[ About ] - [ Contact ] - [ Site Map ] - [ Privacy Policy ] - [ Disclaimer ]

Η δράση χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) «Αγροτική Ανάπτυξη – Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου 2000 – 2006» - Άξονας 7 και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Προσανατολισμού και Εγγυήσεων – Τμήμα Προσανατολισμού.

Designed & Developed by: