Κεντρική Επαγγελματίες Επείγοντα Ειδησεογραφία Εκδηλώσεις Βιβλιοθήκη Gallery Αγορές Εργασία Ερωτήσεις Επικοινωνία
 Home Page Επαγγελματικός Οδηγός

Επιλεγμένες κατηγορίες
Διασκέδαση
Διαμονή
Αγορές

Παραδοσιακά Είδη Λαικής Τέχνης
Παραδοσιακά Είδη Λαικής Τέχνης
Επάγγελμα Αγορά
Διεύθυνση Σαμαρίνα Γρεβενών Γρεβενά
Τηλέφωνο
Ιστότοπος www.fora.gr/paradosiaka
Μοναδικό κατάστημα με παραδοσιακά είδη...

Ένα μοναδικό κατάστημα με παραδοσιακά είδη στην κεντρική πλατεία της Σαμαρίνας Γρεβενών, που είναι το πιο μεγάλο και το πιο φημισμένο βλαχοχώρι της Ελλάδος. Εδώ θα βρείτε πλήθος αξιόλογων αντικειμένων που η τέχνη και οι μνήμες τους θα σας συγκινήσουν, καθώς και πολλά αναμνηστικά, κάρτες, δώρα κ.α..

Αν σας ενδιαφέρουν υφαντά χειροποίητα με σχέδια και παραστάσεις διαθέτουμε μεγάλη συλλογή σε πολλά μεγέθη και χρώματα. Παραδοσιακά φιλοτεχνημένα μπρούτζινα σκεύη μαγειρικής και κουζίνας (γάστρες, ταψιά, κατσαρόλες, γκιούμια) αλλά και χάλκινα μικρά και μεγάλα διακοσμητικά με γούστο. Ασημένια διακοσμητικά χώρου γιαννιώτικης τέχνης, λεπτοδουλεμένα και με υπέρκομψη εμφάνιση (μπουκάλια, καράφες).

Πολύ όμορφα χειροποίητα παραδοσιακά είδη ξυλογλυπτικής με αναπαραστάσεις ζώων του βουνού φτιαγμένα από ντόπιους καλλιτέχνες και εντυπωσιακά ξύλινα κηροπήγια δουλεμένα σε ατόφιο ξύλο οξιάς. Μεγάλη ποικιλία από γκλίτσες φιλοτεχνημένες με μεράκι. Παραδοσιακά παιχνίδια όπως σβούρες, παρτα-όλες, κομπολόγια, σμιλεμένα από τεχνίτες με μαστοριά. Στο "ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - ΕΙΔΗ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ" υπάρχουν όλα τα ξύλινα παραδοσιακά αντικείμενα κουζίνας όπως πλαστήρια, πλάστες, πινακωτές, μπούκλες, φτσέλες, κλειδοπίνακες, κουτάλες, πιρούνες, σφραγίδες για λειτουργιές, δίσκους, ψωμιέρες, σου-βερ.

Ξύλινα διακοσμητικά όπως καθρέφτες, κορνίζες και ξύλινα μικροέπιπλα για το σπίτι όπως σκαμνάκια, τραπεζάκια, εφημεριδοθήκες, μικροκάβες. Διαθέτουμε επίσης μια μεγάλη ποικιλία αναμνηστικών και δώρων κεραμικής τέχνης, αλλά και κάρτες με αξιοθέατα του φυσικού πλούτου της Σαμαρίνα αλλά και ολόκληρου του νομού Γρεβενών

[ About ] - [ Contact ] - [ Site Map ] - [ Privacy Policy ] - [ Disclaimer ]

Η δράση χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) «Αγροτική Ανάπτυξη – Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου 2000 – 2006» - Άξονας 7 και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Προσανατολισμού και Εγγυήσεων – Τμήμα Προσανατολισμού.

Designed & Developed by: